世界の食シリーズ第4回 インドネシア編~おすすめの食べ物~
第4回は、東南アジアのインドネシアからのレポートです。インドネシアは、赤道をまたいで1万7千を超える大小の島々からなり、人口は2億7千万人を超えます(ASEAN第1位、世界第4位)。当社の現地法人である蝶理インドネシアは、同国の首都ジャカルタの中心部にあり、駐在員5名、ナショナルスタッフ35名の比較的大きな海外拠点の一つです。
それでは、蝶理インドネシアのYさんよろしくお願いします。
Selamat siang !
I am from sales department at chemical division of P.T. CHORI INDONESIA.
It’s my 3rd year working as sales rep in CHORI. For me, working as sales rep in a trading company is like running in a never-ending marathon, because this job requires consistency and hard work. But the most important of this job is extremely fun and I enjoy the work every day!
こんにちは!
私はP.T. CHORI INDONESIAの化学品部門の営業部に所属しています。
蝶理で営業として働いて3年目になります。私にとって、商社で営業として働くことは終わりのないマラソンを走るようなものです。この仕事には一貫性と努力が必要です。しかし、最も重要なのは、この仕事が非常に楽しく、私が毎日仕事を楽しんでいることです。
My free time - 自由時間
In my free time, I enjoy exploring new restaurants with my wife.
Sometimes, we go to other city that takes 2-hour drive from our house just to eat the food!
自由時間には、妻と一緒に新しいレストランを探索するのが好きです。
時には、食べ物を食べるためだけに、家から車で2時間かかる他の都市に行くこともあります。
Food recommendation - おすすめの食べ物
One of my favorite foods is rendang. Rendang is Indonesian traditional dish made by slowly cooking a beef with coconut oil and more than 10 spices for 2~4 hours. Sometimes it can take up to 10 hours to make a good rendang.
Rendang originally made in Minangkabau, which is west part of Sumatra area.
This dish has existed since centuries ago. Traditionally, rendang is served with jasmine rice and several condiments such as sambal (green chili paste), and vegetables.
私の好きな食べ物の 1 つは、ルンダンです。ルンダンは、牛肉をココナッツ オイルと 10 種類以上のスパイスを使って2 ~ 4 時間かけてゆっくり煮込んだインドネシアの伝統料理です。おいしいルンダンを作るには、10 時間ほどかかることもあります。
ルンダンはもともとスマトラ島の西部にあるミナンカバウの料理です。
この料理の歴史は古く、伝統的に、ルンダンはジャスミン ライスとサンバル (青唐辛子ペースト)などのいくつかの調味料、野菜と一緒に出されます。
In recent years, rendang is also cherished and recognized by many people in other countries, and some of articles acclaims that rendang is world’s most delicious dishes.
So please try if you have the chance!
See you in Indonesia.
近年、ルンダンは他の国でも多くの人に愛され、認められており、ルンダンは世界で最も美味しい料理であると絶賛する記事もあります。
機会があればぜひお試しください!
インドネシアでお会いしましょう。
いかがでしたか?Yさんが着ているバティック(Batik)、なかなか手の込んだお洒落な柄ですね。このバティックは、ろうけつ染めされたインドネシアの伝統的な染め物として非常に有名で、ユネスコの無形文化遺産に登録されています。
さて、料理の方ですが、インドネシアと言えば、ナシゴレンか?と思いきやルンダン(レンダン)でした。説明にあるようにスパイシーで食欲をそそりそうな一品ですね。食事がとても進みそうです(笑)。
Yさん、どうも有難うございました!次回もインドネシアからお送りします。
蝶理note編集部